onsdag 27 november 2013

Migrändag och Snoddas sneda nacke


Jaha, migrän igår kväll och idag. Alltid lika skapligt. Pyret vaknade i morse och grät för att hon hade så ont i nacken.

- Tror du hon kan gå till skolan?

Eh.

- Pappa vi har dans nästan hela dagen idag....

Men vafan. Nä.

- Man kan inte skicka "Snoddas me huve på snedden" till skolan i gråtande skick.

Ja också äventyret med sjukvården där 1177 tycker att alla barn som har ordentligt ont i nacken ska kollas av läkare, medan vårdcentralen tyckte att Alvedon var okej, när Challe ringde.

Nu ordnade vi så Pyret fick en tid ändå på em, och det var väl nån smärre sträckning i nacken hon dragit på sig, nån form av nackspärr som vi trodde. Men vi ville helst vara säkra. Jag ville vara säker.

Ja, så nu dräller hon runt här ho Snoddas med nacken på snedden och tror sig åka skridskor imorrn.

Lycka till säger jag.

Challe har hursomhelst varit hemma för vård av sjukt barn idag, eftersom jag råkade vara migräninvalid utan rullstol eller extrahjärna. Men jag har aldrig hört nån som jobbat så mkt som den här dagen, och varit ledig för den där barnavården samtidigt. Ja nu tar han ju inte ut några timmar från FK-har aldrig gjort utan kompar ut. Smart. Nä. Inte när man jobbar modell en hel dag.

Ett jävla tjötande i telefon.

Pyret sov uppe hos mig hela fm och sen så var Pyret med mig i soffan.

Man tackar för mockningen och promenaden med hundarna.......det underlättade ju men annars. Ja också VC-besöket då sent på em. Ett besök som Challe tyckte var onödigt. Men jag tar inte en massa chanser vad gäller Pyret inte.

Hade det varit min nacke så hade jag ju förblivit hemma.

- Pappa du måste faktiskt lära dig att bli lite mer omhändertagande, sa Pyret efter att denna dag gått.

Hon hade då försökt förklara hur ledsen hon var för att hon inte kunde åka skridskor imorgon. För att förtydliga det hela hade hon gjort en teckning så han skulle förstå.

- Jag kommer vara skitledsen!
- Ja det är ju inget bra. Punkt.

Challes standardkommentar. Han kan jobba livet av sig vad gäller praktiska ting, men när vi här hemma säger hur vi mår så kommer standardfrasen. Han har då fasen större förmåga när det gäller andra....men det kanske inte är lika känsligt då. Vad vet jag.

Karlar.

1 kommentar:

Freja sa...

Skitmigran och skitnackont...