tisdag 27 november 2012

Alltid är det nåt

Jag har onekligen varit på underredskontroll.

Men ärligt talat bryr jag mig inte längre.

Efter att ha fått barn och folk kollat upp i det allra heligaste med ficklampa så ger man fan i det.

Men jag brukar som vanligt inför sjukanbesök tvaga mig, raka benen och annat samt ha hela strumpor. Men det fick bli herrstrumpor idag som man drunknade i.

Ja. Den prion har jag oftast även när hälsoläget är akut. Smart.

Hursomhelst.

Jag har ju haft hormonproblem de senaste två månaderna och underrredet har varit ur fas. Klockan har hängt upp sig och Gud har gett fan i befruktningsordningen.

Men jag har liksom haft lite annat att tänka på ju. Såsom Satan till exempel.

Fast nog var nåt fel.

Tydligen hade jag en polypjävel som störde vilket kunde ge problem.

Den knipsade de bort också sänds den till analys. Men i 90 procent av fallen så är de godartade såna där.

Alltid är det nåt.

Pyret ska på kontroll på sjukan imorrn, och ska få lämna diverse prov på min begäran.

Hon har ju haft så mkt infektioner och annat. Så åtminstone för att jag ska bli lugn så får det kollas upp ordentligt.

Men om jag nu får som jag vill, så blir det blodprov taget i armvecket, och Pyret är fruktansvärt spruträdd. Vet inte om jag ska med. Ibland funkar det bättre med bara Challe, för hon blir blödigare så fort jag är med, av nån anledning.

Good luck. Hursomhelst.

Har införskaffat Emblaplåster, men nu sa nån jäkel att blodådrorna drar ihop sig då.

Moment 22.

Jag vill ju också ha bort halsmandlarna på Pyret, så hon ev kan få luft igen. Och slutar snarka. Och börjar andas igen på nätter. Andningsuppehåll är ju inget man ska vandra runt med.

Jag har skrivit en remiss själv som jag ligger på, och den kommer hivas iväg om läkare inte skriver nån. Jag vet såpass numer att läkare går inte att lita på. Man får i hög grad vara med att diagnosticera och älta sig fram på ett lagom avancerat sätt. Tycker man för mkt för tydligt eller aggressivt då blir det helt tillstängt.

Och är det stängt så är det stängt.

Sen utvecklingssamtal efter denna prövning då.

Challe tyckte jag skulle stanna hemma och vila. Ja vi har ju redan fått hem alla skriftliga omdömen på papper, och hon har redan klarat kunskapsmålen för årskurs tre. Hon går ju i tvåan så den här årskursen har hon ju fixat bra då, fast det är en termin kvar. Och med tanke på att hon varit sjuk då.

Pyret är smart. Men det visste jag ju redan för det är ju mitt barn....mohahahahahaha....

Nämen sen kanske jag känner att vi inte är helt synkade jag och läraren. Pyret tycker att hon ofta är arg och grinig, men kan också vara bra. Jag har bara telefonpratat och vi personmatchar inte varandra. Men det är säkert inget (större) fel på henne. Hon är ambitiös, klassen funkar, barnen är goa mot varandra och det är arbetsro.

Jag har synpunkter på alla förhör, men har också förstått, att de enligt Björklöjls regler är ålagda att göra en massa diagnostiska prov osv.

Jag tror det är bra om jag ligger lågt och låter smilfink Challe sköta snacket. Jag kommer bara inte kunna hålla mig för att ställa obekväma frågor, och det kanske inte är bra för Pyret. Sånt kanske man också kan ta på föräldramöten.

Jag och Pyret skickade iallafall sist med en kommentar om att läsläxan/läroboken är så trist. "Kan hon få nåt spännande att läsa istället?"( ------Bajsbok....skrev jag också och Pyret vred sig av skratt...ja det suddade jag bort naturligtvis. Man är ju så mogen.)

Läraren skulle tänka på saken skrev hon.

Så jag har en regelbunden kontakt med lärarna via läxorna, eftersom man som förälder alltid ska kommentera dem......och ofta får man nån kommentar tebaks då.

Jag skriver samma ungefär varje gång.......Första ggr vägrade jag skriva nåt för jag vill inte ge Pyret omdömen men det var inte alls ok, ja, ja...nu skriver jag att hon läser bra och svarar bra på läsförståelsefrågorna. Varje gång samma sak.

Man får väl rätta in sig i leden.

Pyret gillar ju iallafall läget och är jätteomtyckt av hjälplärarna och Pyret gillar dem med. " De säger till på ett lugnare och snällare sätt"

Den ena hjälpläraren var vansinnigt avundsjuk på min mamma, som hade Pyret som barnbarn. Hon tyckte Pyret var den allra snällaste och goaste ungen. Att hon var alldeles underbar!

Jo. Snäll är hon och nä hon är ju ingen mobbare precis.......hahhaha.....





7 kommentarer:

Hanna sa...

Borsta tänderna innan tandläkaren, tvätta håret innan frisören och tvaga sig innan doktorn. Visst, det känns på något sätt mer respektfullt att göra så! Sedan vill jag ju att de skall fokusera på sitt yrke och inte att jag har dålig andedräkt eller inte helt nytvättat hår.

Kramar

envingad sa...

Ja du.. det är ett bestyr ibland när man ska på koll =) men skönt att dom knipsat bort det där nu så ska du se de blir prima liv sen igen :) Skönt att höra att kontakt med lärare är bra.. det behövs nog i dagens samhälle. Ha det gott ♥ kram

Ergo Sum sa...

Ja du, Pyrets mamma och mormor är alt jag också avis på.. *ler* Och dutti du e.. Med alla bestyr.. Jag har det likaledes. Frisören idag, tandläkaren i morgon och gynekologen på torsdag. Fan tur att man e sjukskriven för utmattning...

Kramar

Freja sa...

Jag var oxå på utvecklingssamtal i dag, med sonen, som ska få sitt livs första betyg nu då han går i åttan... Fast det känns inte som någon större skillnad från tidigare, det handlar fortfarande om att nå olika mål. Nåja, samtalet handlade mest om hur lugn och trevlig sonen är, och det visste jag ju sen tidigare...

S sa...

Visst gör man en allmän upputsning innan man ska iväg på allsköns kontroller. Bra att de åtminstone hittade den troliga orsaken till problemet. Hoppas det reder ut sig nu.

Lite knepigt det där med läraren... när någon kanske inte gör direkt fel, men det ändå inte klickar med ens barn. :/

Kram!

wildrose sa...

Ja det där känner jag igen, att bita ihop på utvecklingssamtal och kommentarer i läxor.

Puh vad det är jobbigt att vara vuxen ibland! Kul att läsa att du brukar vara barnslig med pyret. Det är jag också med mina barn. Riktigt stor vill jag ju inte bli ;)

Jane sa...

Mina barn tycker att det är jätte roligt att jag har varit så barnslig i alla år. Fast inte nu längre... (Snyft)
Kramar i massor finaste du / Jane