söndag 6 juli 2014

Hästar och invalider

Förra inlägget handlade om hästar. Såna där djur på fyra ben som kan orsaka en mer än några FÅ gråa hår. Den ena hästen vägrar tydligen att åka transport på ett mycket övertygande sätt, för att vara så ung. Stoet härjar med sina lagkamrater i hagen där hon går. De senaste dagarna har detta trappats upp. Den ena hästen jagade hon ner i sjön häromdan, dagen efter föste hon ut gårdsgeten som råkat hamna i hagen. Därefter hunden. Hon är på gott humör draken. Nej.

Detta innebär alltså att stoet behöver hem pga drygt uppförande alt fel hopplock av lagmedlemmar. Hon kan inte stå ensam här hemma, så till vidare får vi väl dela av den hagen där borta med nån tråd. Men de som har henne är väl rätt nöjda överlag med det hela. Hemma brukar hon vara bestämd men snäll och väldigt lätthanterlig. Men, men man vet aldrig med hästar...

Det är inget bra att vara invalid när det är så här. Rätt oförenligt med hästägande faktiskt, då man känner att man lastar problem på andra att "lösa" det hela.

Nog om det.

Jag har trasslat mig ut till klipporna och sjön två dagar i rad hursomhelst. Vi åkte via campingen, lyfte vägbommen,  med hänvisning till "Invalidos i bilen". Kom därmed nästan direkt upp till klippbadet. Men hör och häpna ca 200 meter enkel gåresa inklusive bärande stol och grejer fixade jag. Lämpligt med moln för solen och isgrader i vattnet. Hundarna var med och trodde de skulle vakta våra platser när det kom nytt folk. Nä de ska väl mest tala om att det kommer nån NY som de hitintills inte sett på klipporna förut. Tack för den infon.

Det är härligt att vara nära sjön. Det ger ro och lugn. Vila åt hjärnan. Jag har pga det underbara måendet inte sett vatten , förutom regn på ca ett år nästan. Är det nåt de här dagarna som varit lite tragiskt så är det väl småfiskdöden som hundarna och Challe och Pyret orsakat. Första dagen välte hundarna omkull skålen så alla fiskarna rann ut på berget och stendog. Idag glömde människorna dom i solen så det blev för varmt eller vafan det var så de dog. Tragiskt var ordet. Det ser hursomhelst lite lustigt ut när två människor och två prickiga går i vattnet ihop och det ska samlas fisk i håv odylikt. Inte helt smidigt heller på hala klipphällar.

I de lägena är det skönt att vara invalid.