torsdag 7 november 2013

Urbenad fisk

Vad ska man blogga om när man är trött. Jag är urlakad, som en urbenad fisk, som inte längre kan simma. Eller andas. Jo. Andas gör jag ju. Man får be om ursäkt för den liknelsen.

Jag vet inte riktigt vad det är med mig nu. Om jag gott soppatorsk, pga för mkt vila eller nåt. Eller blev jag så matt av den där Osteopatbehandlingen. Det är farligt att låta ryggen bli rakare ock låta kroppen komma till ro. För man kan tala om ro när man sover halva dagarna och hela nätterna.

Eller är det kanske så här det blir när motorn gått torr väl länge, när seglen varit trasiga, så den ende roddaren fått vispat sig framåt medelst metspö i motvind.

När man ändå är trött så måste man gripa sig an Pyrets hälsoläge igen. Inget akut förvisso. Men hon får också gravidmage med tusen gaser i när hon äter spannmålsmat, särskilt sånt med vete i, precis som undertecknad då. Jag blir så kass så jag numer undviker den typen av mat, alternativt äter vete o glutenfritt bröd eller pasta. Men jag är vuxen ja och så kan man inte göra med barn. Naturligtvis behöver hon utredas för glutenallergi, men det skulle då inte förvåna mig om alla tester ser normala ut, men att hon ändå inte mår bra av den maten. Ja det kan vi ju lätt fixa här hemma - men skolmaten då? Harkel. Ja då krävs tydligen testresultat av rang.

Pyret har tydligen redan löpt amok på skolan, pratat med mattant och lärare och anser det högst upprörande, att hon inte själv får välja mat och får sån mat som hon mår bra av och det på stört!

" Så vuxna får välja men inte barn!"

Nåja, jag ringde barnmottagningen och ville ha tid där på stora sjukhuset för utredning. Dit fick vi inte komma utan vi hänvisades till vårdcentralen, som skulle få skriva remiss. Jag hävdade då det som står på deras sida på nätet att det ej krävs remiss. Sköterskan kontrade i ett hugg med att jag kunde skriva en egenremiss, men att de inte skulle ta den på allvar, eftersom jag inte är läkare. Bra idé då det här med egenremisser man kan skriva. Så man ringde skolsköterskan den nya på skolan som är mkt bra, och hon tyckte att det var angeläget att Pyret fick komma direkt till specialister, och att det är hennes rättighet. Med tanke på att Pyrets längd och viktkurvor ligger lite under det normala...ja not way off....så valde hon sjuksköterskan att själv skriva en remiss. Man tackar!

Vad man än gör inom sjukvårdens värld så flyter man omkring som på en räkmacka.

Jag själv träffar ingen läkare längre, men jag fick ett intyg på begäran till reception från min sida om fortsatt sjukskrivning. Jodå det fick jag utan att nån kontaktade mig. Det har jag aldrig varit med om förut. Fast det var ju smidigt i och för sig för alla parter.

Nä over and out-den som sovit i tio timmar måste sova igen. Go dag eller nåt.



1 kommentar:

Unknown sa...

Bra om de kan hitta någon allergi på Pyret i sådana fall. Annars blir det som sagt uppförsbacke med specialkosten.