onsdag 9 april 2014

Det här med att vara konstig






" Du är så himla konstig, sa hon och slog ut med armarna. "

Den konstige låg där på britsen med fyra par ögon på sig. Ett par ögon sa konstig många gånger. Inte bara ihop med orden.

Hursomhelst var den konstige sjuk. Trots att läkaren inte längre hade ett namn på sjukdomen. Det namn som fanns i somras kunde inte användas längre, eftersom tillståndet hållit i sig för länge.

Den konstige konstaterade dock att inte alla mediciner som sig bör, hade plockats bort vid diagnosen i somras, då det inte blev total förbättring. Kanske fanns det en orsak slash verkan.

Men läkaren som var fullt normal ansåg att allt berodde på slumpen. Därutöver tillade hon återigen att allt var konstigt, och att den som låg på britsen var svårhjälpt då den inte tålde några mediciner. Mediciner var tydligen det de kunde erbjuda.

Efterhand började även den från den statliga kassan också använda ord som konstig, märkligt och svår.

Läkaren sa att den konstige förmodligen hade en systemsjukdom.

Den konstige blev förvånad eftersom många sådana tester gjorts och prover tagits, men inget hade visats. Inte heller ville reumatologen ta emot remissen, då det inte fanns fynd som talade för systemsjukdom.

Hon på kassan frågade då om den här systemsjukdomen kunde tänkas gå över? Om den kunde läka ut.

Kanske svarade läkaren då.

Den på britsen började vid det här laget tycka att det kändes konstigt att få en sjukdomsprognos utan någon diagnos.

Därefter tyckte läkaren att det kunde vara bra om den på britsen fick en kontakt med hudmottagningen.

Nu hade ju den där på britsen bett om det i över ett halvår, av just denna avd, utan att få det. Inte heller skulle vederbörande få det nu heller utan britsliggaren skulle vända sig till någon annan.

Nu skulle man ju kunna tro att den konstige skulle tycka att detta var konstigt - men icke heller. Som rutinerad inom vården, så lär man sig att det alltid är någon annan som bär totalansvaret över ens vård.

Hursomhelst så satt hon på kassan med ett ess i rockärmen. En utredning som skulle påvisa arbetsförmåga eller arbetsoförmåga hos britsliggaren. Exklusivt skulle ett helt team anlitas. Dock samma yrkesgrupper som britsliggaren redan har kontakt med, och har haft under tid.

Efter att britsliggaren påtalat att hon äger noll i ork, och att det vore bättre om de från samma yrkesgrupper, vilka hon redan har kontakt med får säga sitt, så backade hon på kassan en del. Hon hade även fått mkt information under mötet tyckte hon, vilket hon inte tidigare haft. Läkarintyget hade varit tämligen tomt.

Läkaren satt tyst.

En märklig tystnad tänkte britsliggaren.

Eller kunde det finnas en vinst för den som satt och vägde på tystnaden om de andra inblandade yrkespersonerna byttes ut. Ifall de ej kom till tals - de som bildat sig en uppfattning om ett visst händelseförlopp?



1 kommentar:

Ergo Sum sa...

Jag. Säger. Bara. Åt. Helvete. Med. Allt. Förutom. Den. Konstige. Britsliggaren.

Fint i bloggen. Och jag är glad - åt dig och Pipan!

Kram