fredag 9 maj 2014

Det här med mat....

Vad är det med folk och mat? Jag mår själv dåligt av viss mat och dottern får astma, snuva, magproblem och influensakänsla etc av vetemjöl och även en del E-nummer. Vi har gått på utredning på sjukan med Pyret, vällt bort viss typ av mat, vällt in och utvärderat ihop med läkare. Efter att ha tagit bort vete ur kosten så har hon haft två lätta förkylningar under en hel vintersäsong. Ingen astma eller snuva. Bortsett ifrån igår då hon blev dålig efter att ha ätit lunch i skolan. Hon var därmed kass hela em och kvällen och ännu inte bra i morse. Undertecknad får ringa och höra vad det var hon åt. Sen kan hon måhända vara märkt av somlig förkylning.


Vi har noterat att hon blir förbannat dålig i magen om hon får i sig mkt mjölk. Så vi får la se om vi får göra åthävor där med, om det nu börjar krångla igen. Man har bra gener som man har fört vidare. Not. Hade jag varit hund så hade det lagts avelsförbud på mig.


Men det jag ska komma till är att somliga vuxna i omgivningen har så svårt för att ta in att hon inte kan äta allt. De lider väldigt mkt mer än vad Pyret gör. " Men hon kan inte äta det som alla andra kan. Hur ska det gå på kalas? Kan hon inte äta bullar? Hon kan ju inte äta någonting!


Nä gudmejbevars. Det går att äta bullar, men på annat mjöl än just vetemjöl. Sen kanske man inte måste ge fika och godis till ungen varje eviga gång. Det måhända fungera ändå. När hon ska på kalas så skickar vi med grejer o äta. Egenhändig gjort kola utan tillsatser tex, och annat jox. Sen är föräldrar rätt insatta idag vad gäller födoämnesintolerans, så de brukar ofta ha köpt nåt speciellt till Pyret. Hon går inte lottlös minsann. Hon mår inte heller dåligt av att inte vara precis som alla andra i allt.


Om man kan få må bra utan vissa livsmedel, då är det väl enkelt! Det är en förbannat bra sjuka att ha om man blir bra ifall vissa saker kommer bort. Sen äter nog Pyret såsom rätt många borde göra. Vem mår bra i längden av halvfabrikat och E-nummer. Vetemjöl mår nog rätt många sisådär på.


Nä det är laddat med mat. Klart man ska njuta men av det som man mår bra av då.


Ja, ja folk vill väl förstås.



2 kommentarer:

Unknown sa...

Det är väl en jäkla tur att ingen gör avelsutredningar på en... då vore jag inte lämpad jag heller!

Ergo Sum sa...

Förstår inte varför man gör det till ett stort bekymmer - är övertyga om att Pyret inte kommer att svälta. Och Enummer och annan skit är ju inte klokt att vi äter egentligen.

Kram