måndag 8 april 2013

Vilopuls och olika prioriteringar

Jag har på förekommen anledning varit i kontakt med sjukvården två ggr på ett dygn. Min vilopuls har efterfrågats.

" 47-48 slag/min ganska exakt varje dag/morgon."

"Nähädu då måste du ha pacemaker om du ha sån låg puls för att överleva. Kan inte stämma"

"Det kan bara stämma om du tar betablockerare. Annars räknar du fel."

Jaha. Då är det fel på fingrarna o huvet, blodtrycksmätaren och mobilen. För att inte tala om hjärtspecialisternas reg vid ablationen. Då låg mig veterligen pulsen på stadiga 45 slag och hästdoser av adrenalin behövdes för att få upp pulsen ordentligt.

Men ja. Vi har väl alla fel. Och jag är nog inte ensam om att ha en puls under femtio och samtidigt vara vid liv. /sign Less....tänk att man aldrig blir trodd då på en enda punkt. Även om det i dessa fall säkert var i all välmening.

Kanske man ska skicka in bevismaterial? Jag kan skicka hela blodtrycksmätaren om ni vill. En tämligen ny sån där dyr som säljs på Apoteket. Den har funkat förut. När pulsen låg på 220 slag/minut. Då var den också tillförlitlig visade det sig.

Nåja.

Har lite trubbel med pulsen. Haft det de senaste tre veckorna. Den ligger runt/dryga 100 slag/minut ibland samtidigt som jag är sömnig. Trött. Andfådd när jag går och pratar med för all del. Men inget som oroar mig. Tror att det är ett virus som är boven i dramat. Men man bör kanske kolla av läget efter tre veckor då ev......tänker man rekorderlig som man är.

Sen skiljer sig bedömningen åt. Hon på 1177 tycke jag skulle kollas upp på VC lite snabbt som idag då.

Hon sjuksköterskan på VC funderade på om jag hade hjärtflimmer? Men hon tyckte det räckte med en telefontid till en läkare om en och en halv vecka.

Så blir bedömningarna om prio olika beroende på i vilken sits man sitter i, och vilka tider man har att dela ut. På vår VC finns näääämligen  just inga.

Äh. Jag har väl inge hjärtflimmer inte. Men jag behöver be om en röntgenbild på ryggen hursomhelst så en telefontid passar fint.

Så---min dag har annars varit spännande. Jag har gjort inkentinken. Vilat. Släppt ut och in hundar, pratat i telefon, slumrat, vilat, gett pållarna hö, kollat hingstar på datorn och pratat vett i Fjant som tror han bestämmer över maten den jäkeln. Ja...så fort Challe har fodrat några ggr så går det överstyr.

Men över till annat så fick jag en present från Challe.  Filmen "The Hobbit"....istället för blommor.  Ha! Han vet hur jag vill ha det minsann!

Dipp och grönsaker till det för att partaja att pyret överlevt sin första skoldag sen sjukdom och lov.

Det är på den nivån det ligger numer.

Överlevnad.

7 kommentarer:

Freja sa...

För ett antal år sen fick min man extremt låg puls. Vi var på stan och han kände sig kanske lite seg, men inget annat. Tog pulsen och den låg på runt 30. Vi ringde sjukvårdsupplysningen och fick det ganska snäsiga svaret "Ingen har dött av för låg puls!". Hmm, jo, men det tror jag nog, för när den blir så låg att den slutar slå, då är man död... Han gick på akuten och blev inlagd i tre dygn medan de gjorde massor av tester för att försöka förstå vad det var som gjorde att han hade så låg puls men de hittade inget så då blev han utskriven igen... Senare fick vi höra att de var flera som haft det så på hans jobb och att det ryktades om ett virus...

kicki11 sa...

Krya på dej kära du. Kram.

Lisbeth sa...

Vad tror du det verkar vara lika över hela landet. Vi kanske ska lägga ner landstinget och ställa egen diagnos. De lyssnar ju ändå inte. Vi kanske kan få ett arvode för varje grej vi tar hand om själv. Tråkigt för dig och jag fattar inte att du kan hålla dig så lugn. Jag skulle bli livrädd.
Ha en fin vecka med eller utan puls
Kram

Milla sa...

Vad ligger pulsen på i "normala" fall?
Härligt med Hobbit. Jag vill så gärna se den eftersom jag bara läst boken tidigare. Den står på min Att-köpa-lista. Hoppas att du snart mår så pass bra så att du känner att du kan leva igen och inte bara överleva. Kram

Ergo Sum sa...

Jaha du. Så du mäter fel du? Jädrar...

Suck. Millan, tänker på dig. Skickar lite styrka. Och en mängd kramar

S sa...

Ibland undrar man hur de tänker? Att man är helt iq-befriad och inte har en aning om hur ens kropp funkar? Man blir så trött...

Den presenten hade jag också blivit glad över :)

Kram!

wildrose sa...

Men åh! Nu blir jag orolig! Kan du inte få en akuttid någonstans? Pappa sökte aldrig hjälp, sedan blev det försent. Vänta inte snälla du. Gå och be dem kolla upp dej.

Stor kram!