torsdag 8 mars 2012

Centraliseringar och fjantbeslut

Tjoho!


Jo vi fick skolskjuts in till stan till den skola vi ville. Vi gick ihop härute och vägrade det ena byskolealternativet.


Därifrån lär ju sig knappt folk läsa.


Nu tror jag det ska bli bra utan att vi ska behöva flytta. Men det är då satan att de ska lägga ner allt härute.


Så fort det är bygd så ska det läggas ner närköp, bensinpumpar och skolor.


Inte ett ynka tomteskum ska det gå att få tag på.


Det är så fjantigt med all den här centraliseringen.


Jag kommer ihåg tiden på Soc, då vi först var utposterade på fyra områden. Sen skulle allt centraliseras och alla skulle sitta i stan. Det blev så jävla ogripbart så vi fick dela in oss i fyra olika grupper igen..fast vi satt i klunga på stan då. 


Det är fjanteribeslut på hög nivå. 


Klart det är bättre att jobba nära och i områden där man lär känna folk.


Nä anonymt och stora grupper det är melodin nuförtiden.


Men jag ser positivt nu ja för jag har inget annat val ja.


Hej o hå.


Ja änte bitter ja int.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är tyvärr en svår trend att bryta. Chefer avancerar genom att lägga mer under sig. Administration ökar. Inget blir över till syftet för organisationen.
Visst är effektivitet störst när man känner förutsättningar.
Att miljöpartiet har sina väljare i storstäder, gör att de inte förstår att det mesta av miljön ligger utanför centrum.
Bensinpumpar läggs ned för att det krävs alternativbränsle, och då får folk köra längre för att tanka osv.
Inte lätt -- skulle vilja flytta ut själv... Mvh Liberum Weto

envingad sa...

Ja du..vad ska man säga..det är hemskt att se Sverige splittras i småbitar och där vissa delar inte alls blir kvar. Mommas och moffas lilla by..ja där är det nästan folktomt idag..en landsbygd som skulle kunna leva i full blom om det bara gick för sig men nu ska ju eu bestämma hur allt ska va. Ja herregud!
Kram

Marie sa...

Härligt o grattis till skolskjutsen, mycket bra. Jag gick i en byskola en väldigt liten sådan. Vi var tre klasser i varje klassrum. Lärarna som jobbade där bodde i byn och hade alltid varit lärare där kändes det som. Jag hade verkligen samma lärarinna som min pappa haft! Men visst är det synd att skolor får läggas ner o vi hade fått hemskt långt att åka om vi skulle hamnat inne i stan. Men när vi sen flyttades till större klasser med en helt annan sorts undervisning så var vi klart sämst. Vi fick ju lära oss allt igen. Det var inte kul!
Ööö o med det vill jag ha sagt.. Bra beslut :)

Madeleine sa...

Gott att ni fick den skolan ni ville! Skolan är jätte viktig! Och skolskjuts är bra, även om jag som liten såg med lite avundsjuka på klasskamraterna som kunde gå ihop till och ifrån skolan....

Gillade din text "Ensam" undrans varför vi (nästan) alltid känner oss ensamma, stora som små? Ensamma och utsatta..
Och "Att hitta hem" trodde jag faktiskt när jag började läsa, var när du kom till där du bor nu! Och så var det en dröm. En fin dröm, tror vi alla vill hitta hem och slippa vara ensamma, kram!

Yvonne sa...

Det var ju inte meningen att jag skulle göra dej godissugen. Kram!

Blondie sa...

Men så bra!!! Grattis typ.. :)
Ha en skön kväll !!

Unknown sa...

svar: kommer dö av träningsvärk i morn:P lägger till dej med

Lisbeth sa...

Då blir det en hoppfull framtid för dottern då. Varför blev det så här då? Konstigt att vi inte sa ifrån för det är ju mycket det som det handlar om. Man måste ryta högt och helst många tillsammans. Landsbygden måste brvaras till alla pris.
Svar: Sonen har extra slag på hjärtat. Efter det får han hjärtklappning. Han har också problem när han äter. Hjärtat kör igång och bankar hårt då. Ev kan det var en nerv bakom magsäcken som går till hjärtat som kommer i kläm ibland. Nästa vecka kopplas bältet på. Han är piggare idag eller ska man säga lugnar i dödsångesten med hjälp av tabletter.
Kram

Ergo Sum sa...

Men Millan vad skönt! Och äntligen ett förnuftigt beslut!!

För övrigt.. Tjaaa, varför i hela h*etes friden är det så?? Och så undrar man vad det är man gör som gör att det misslyckas?? Baahh

Många kramar till dig!!