fredag 1 februari 2013

Regnbesvär på häst

Jo man har ju varit bättre i ryggen ett tag. Men jag överansträngde mig häromdan och sen blev jag förkyld igen.

Då går det sämre.

Det går dåligt med hästen också.....stoet som fått regnskållor. Om nån som går förbi ser henne så kommer jag bli anmäld eller nåt.

Guds näve har ju öst ned nederbörd rätt länge nu......i olika form...med mest regn på sistone. Det och en bjärvvinterpäls är sådär på det. Hästen blir ju inte nedkyld men hon torkar ju inte. Hon råkar ju dessutom gå på lösdrift....alltså ingen värme....men tak att gå in under ju.

Men hon gillar regn hästeländet medan Fjant står inne i stallet och gnäggar för sig själv.

Då står moder jord ute och svalkar sig i en plus och spöregn. Hon går bara in om det blåser samtidigt för då är allt farligt.

Så nu blir hon inlåst vid oväder framöver. Täcke...nja funkar ju sådär...andas dåligt nu när hon fäller också är det inte bra om det blir blött under natten och ligger på.

" Klipp henne och håll henne varm och torr...var vetr. förslag".......jomen hon går på lösdrift.......Nu hade jag behövt det där stallet vi skulle dra igång bygget på i höstas då ryggjäveln gick av.

Skitbra med lösdrift men man måste ha annan lösning med när jävulen står på med knott och regn.

Men det är klart, man undrar varför de står inne när det är soligt och fint, medan det är fint att vara ute i oväder och kyla. Islandshästar?

Ja också ska jag se över foderstaten igen, så att det inte är nåt jävla vajs där med för säkerhetsskull. Ja också blir det lite annat pyssel förstås med pållen.....

Men Fjanten har hursomhelst varit behjälplig med mockningen. Eller ja både och sa Challe. Challe låter stalldörren slå igen i boxen där han hämtar skit, för att Fjanten inte ska stå därinne när han mockar....så dörren slås igen.....när Challe är på väg ut så öppnar Fjanten dörren med tänderna. Praktiskt så Challe kan gå till kärran. Dörren åker igen...Fjant öppnar igen.

Challe mös en del över den där hästen när han sen kom in....trots att han försöker hålla sig hård vad gäller hästeländenda. Men Fjant han är svår att värja sig mot. Han är liksom för go han den rackarn.

4 kommentarer:

Freja sa...

Fjant verkar vara en filur!

Milla sa...

Haha, den där Fjant verker vara en go en :) Hoppas att det löser sig sig för stoet också. Man vill ju att de ska må gott. Kram

Pipan sa...

Jaså regnskållor minsann. Många bud på det.
Fjant verkar i alla fall ha huvet på skaft.

Ergo Sum sa...

*ler* Fjant. En liten fjant.

Kram