fredag 15 augusti 2014

Ledsamt.



Blomma är tack och lov mycket piggare, vilket jag kunde meddela vetr på djursjukan, som nästan var lika glad som jag när jag pratade med henne i telefon idag. De hade varit bekymrade. Vi ska dit på återbesök om två veckor och röntga lungorna igen. Se så att lunginflammationen ger med sig. Hon har i alla fall ingen feber längre tack och lov. Hästarna verkar också repa sig så det är tacksamt. Det tar på en med sjuka djur. Jag är rätt trött nu och förbannat pank.

Överlag har jag ändå varit mkt piggare och börjar kunna göra lite mer saker. Pyret och jag har det så mysigt med alla djuren. Häromdagen hade vi picnic i sommarhagen där hästarna går nu. Supermysigt om man vill ha två hästar med på sittdynan. Harkel. Igår var vi och badade, följde med och kollade på när Challe och Pyret spelade tennis och sen gick vi ut och gick en stund i skogen med hästarna, för att Pyret ville rida barbacka. Fjant tyckte att det var superläckert och fixade läskig container, bildäck och andra skräphögar galant. Tja, det var härligt att gå, men jag är uppenbarligen inte redo för några promenader som varar längre en fem minuter. Jag har kramp i varenda muskel idag och lite frossa. Det var oklokt gjort gårdagens övningar. Men nu vet jag bättre...




Sen över till annat. Jag hade inte tänkt skriva om det här, men eftersom det skrivs om det här på blogg och jag inte vill bli utmålad som någon som "ger sig på" någon annan eller att jag ska "gadda ihop mig" och trycka till nån, så blir det ett inlägg ändå.

Säger jag någonting/skriver så är det för att jag har en åsikt i sammanhanget, och i det här fallet tyckte jag att det gick överstyr. Det var en öppen fråga till en fejjanvän, men i grunden låg en misstanke, pga att vederbörande delat en artikel om barnäktenskap som skrivits av Dn, men där också Exponerat stod som källa. Den hade jag också delat på fejjan. Jag tog den av en barndomsvän, såg DN i texten, och reagerade starkt på innehållet. Det handlade inte om att det var just en muslimsk man som hade...ursäkta..."knullat ihjäl" en åttårig tös, utan faktumet att det hade hänt. Jag struntar i om det är en muslim, kristen, icke religiös man i det sammanhanget. Däremot om jag sett att det varit Exponerat som var en av källorna, och vetat vad det var för något, så hade jag inte delat för att jag inte vill sprida budskap i deras namn, utan då letat rätt på grundartikeln i DN. Innehållmässigt/källmässigt var den nog ok ändå, så ingen katastrof, men visst. Men hursomhelst -att en sådan delning sen kan ligga till grund för att bli "misstänkt som rasist"- det känns drygt. Då tycker jag att det har gått överstyr.

Sidan som min fejjanvän blev tillfrågad om hon hade gillat eller ej, är en sida som i egentlig mening inte värst mkt handlar om religion eller moskéer. Den handlar om att rösta rätt och helst då på Svenskarnas parti. Ni vet det parti som inte vill att ariska gener ska blandas ihop med utländska gener för att vår ras blir förstörd då. I grunden anses vi ha bättre gener förstår ni. Invandringen ska stoppas helt och inga andra än etniska svenskar kan "kallas" svenska medborgare. Det är ju inte endast ett rasistiskt parti utan även ett nazistiskt skulle jag vilja påstå. Rensa ut.....Usch.

Jag behöver ju bara slänga en grisblink på den sidan för att inse, att här har det blivit ett misstag. Så länge har jag haft kontakt med vederbörande, att jag begriper att det partiet inte blir föremål för röstning här i valet. Jag hade också blivit ledsen om någon haft en smärre misstanke om att jag faktiskt stödde en dylik sida eller var rasist och utkrävde svar.

Det är ett väldigt drygt samhällsklimat. Sjuka är som pesten och arbetslösa anses vara ena lata jävlar som drar pengar ur statskassan. Så även arbetslösa. Invandrare ses ibland också som ett hot mot både samhälle och stadskassa. Det är klart att man blir rädd och tycker att det är obehagligt. För den skull måste vi ändå hantera den oro och ångest det innebär, och inte börja anklaga varandra utan grund eller respekt.

Jag tycker det här är jättetråkigt. Jag är inte den som bara rycker på axlarna och tycker att vänskapen var kul så länge den varade och sen skit samma. Jag är ledsen, arg och väldigt besviken. Mest besviken över att bli kallad diverse. Faktumet att man har olika åsikter är en sak, att någon kan anse mig ha varit otrevlig, tycka dumt eller dylikt. Men när mina åsikter blir lagda i nån sorts skräphög och när höns och skolgård nämns i sammanhanget, då får jag nog. En sak är säker. Vi behöver inga män för att trycka ner kvinnor och deras åsikter, utan det klarar kvinnfolket så bra på egen hand. Det är ledsamt att vi inte kommit längre.



1 kommentar:

Ergo Sum sa...

Jo. Det kostar på. Att älska och ta hand om sina djur. Men jag är glad att Blomma är bättre. Och att du är bättre. Även om du tagit ut dig.

Och annars. Jag tror jag kommenterat det också.

Kram