söndag 17 augusti 2014

Forum

Utdrag ur fejjan forum frågespalt:

Hej min hund åt lite dåligt med frukost i morse. Han kräktes dessutom häromdagen. Vad tror ni att det kan vara för fel?

Kommentarer:

- Åk genast till veterinären! Du borde åkt redan igår. Egentligen skulle du inte ha hund din oansvariga människa.

- Men hundar kan väl kräkas ibland? Han är åtta år och har kräkts förr!

- Är hunden åtta år så borde du ha gjort en seniorkoll av hunden. Där hade du säkert sett att hunden mår dåligt, såsom att njurar sviktar och levern har gett upp. Imorrn är hunden död och har dött en fruktansvärt plågsam död dessutom. Som sagt du skulle inte ha hund. Åk nu till vetr för i helvete!





Min hund kliar ihjäl sig! Den saknar hår på ryggen och är röd mellan tassarna. Den slickar sig alldeles sårig. Hjälp jag vet inte längre vad jag ska göra! Har redan från start gett honom dyrt veterinärfoder för att jag älskar min hund och för att den är värd det bästa. Vi har en vetr vi går till ofta och får kortison av men hunden tappar bara mer hår? Hursomhelst är min hund värd alla pengarna.

- Har du läst innehållsförteckningen på fodret du ger?

- Det står nåt om hydroliserat protein från fågel, majs, cellulosa...

- Man kanske svamlar men måhända kanske utvunnet protein från fågelfjäder, majs och sågspån inte är det som tex varg skulle käka i första hand utan snarare färskt kött. Vad tror du om att lägga pengarna på färska råvaror, vit/ min istället och dessutom spara en bra slant?

- Absolut inte. Jag vill det allra bästa för min hund, det måste du väl fatta. För i helvete!

- Okej. Du vet om att sågspån är sånt som hästar sover på?  Mat?

- Du fattar ju ingenting! Jag följer vetr goda råd och du är djurplågare om du föreslår ngt annat! Jävla idiot! Min hund är värd alla ansträngningar och pengar.




Min hund flämtar jämt och vill aldrig ligga stilla. Vi går på rallylydnad, parkour, agility, tränar lydnad och därutöver stimulerar jag henne på stan, i parker, marknader eller hemma hos folk. Vi brukar också gå till hundrastgården. Varför är den inte nöjd för?

Kommentar:

- Finns det nån minut över för vila?




Jag har en hund som behöver ett nytt hem. Bästa Adde världens gulligaste hund! Han har ingen stamtavla men ser ut som en amstaff. Tog hand om honom då en kompis fick barn och inte hade tid för honom. Nu har jag också fått barn och tiden räcker inte till här heller. Barnet skriker och hunden vill ut. Jag äter stesolid redan sen innan och antidepressiva. Läkaren säger att fler piller kommer skada barnet via bröstmjölken. Det är ohållbart!! Jag vill ha 4000 för hunden- den är inte gratis!!! Den finns i Jönköping!

- åh om jag bara hade bott närmre så hade jag tagit den direkt!

- vilken söt hund! Om jag bara inte bott i Skåne så hade han fått bo hos mig!

- du kan inte gå över till cannabis istället. Det tror jag skadar barnet mindre. Man ska aldrig överge sina hundar.

- nämen vad synd att jag nyss börjat jobba heltid, annars hade jag hämtat honom!