söndag 21 september 2014

Vetenationen Svärje.

Det är drygt det här med att ha koll på allt som det finns vete i. Försöka sig på att hitta en halstablett där det inte finns vete i. Hopplöst fall verkar det som. Ja jag har inte skannat hur mkt som helst men det ser not ljust ut. Är man inte så känslig är det måhända inte så svårt, men Pyret käkade halstabletter och fick en massa utslag. Det vill till att hålla ordning på allt som Sorbitol, Glukossirap, Maltitol, mjölksyra o förbannade etc. Oftast är det av vete om det kommer från Svärje i alla fall. I den här nationen har vi nämligen vete i nästan precis allt. Dessutom matar vi djuren med vete, vilket inte faller väl ut för alla tydligen när köttet ska ätas. Dock inget vi märkt av än.

Förresten varför matar vi odlad lax för med vete? Naturlig föda för fisk? Det känns löjligt. Dessutom är mkt av köttet man har på smörgås tillspetsat med vete. Vad sägs om lite konstgjord Askorbinsyra?Grillad kyckling ska också spetsas med vete för att köttet ska bli saftigare.

Dessutom är glutenfria hyllan förbannat läskig och lurig för där vilar E-nummer i hög samt glukossirap och vetestärkelse i massor. Ja för att Livsmedelsverket anser att folk tål detta. Igår fick jag tala med en mamma vars barn blivit så dålig av att äta just mat med glukossirap i odylikt, att det nu var så illa att sondmatning var aktuellt. Slutsats: Man ska icke lyssna på livsmeddelsverket utan på sig själv eller sitt barn. Vi är alla olika känsliga.

Schampo, hårspray, smink, tvål är fulla av vete som gömmer sig under udda namn. I alla fall många märken. Mycket av det ekologiska innehåller vete.

Ja har man inte att göra. Tänk så mycket vete människor får i sig hela tiden i det här landet, också undrar man varför så många blir glutenintoleranta! Ingen människa kan bryta ner gluten.

Hursomhelst så ska jag ringa barnmottagningen så får de utreda om hon har hudceliaki, eftersom det blir reaktioner på så pass lite vete ändå. Liknande utslag som hudgluten med. Bra att veta eftersom det är en signifikant högre risk att dra på sig lymfom. Nåja vi försöker vara så noga vi kan hursomhelst förstås.

Annars då så är vi genomförkylda, men Pyret är på benen i alla fall. Den gode Fjant var inte sämre än att han väckte mig 02.33 i natt med några välriktade sparkar på boxdörren. Han ville ha mer mat. Harkel. Challe hade väl nattat dom lite väl tidigt för hans smak, men va fan. Öh. Han får ju så lite mat hästen. Näej. Challe var inte sämre än att han gick ut. Helt enkelt för att han ville ha stallet kvar och inte i ruiner och drivor på morgonen. Om ni inte förstått det tidigare så bestämmer Fjanten över Challe.

Smillankatten är i vartenda skåp, i hyllor, i kylskåpet och dräller, ramlar och krånglar. Också med Challe när han lagar mat ihop med mathysteriska prickiga hundar. Det är en syn att se de där tre ihop runt Challe. Katten har väl dock lärt sig att inte gå i strid med hundarma vid kvällsmaten i alla fall. Det föll inte väl ut. Blomstret har alltid ett smalt öga på kattskrället.

Därutöver ligger hon och lurar på Doriskatten. Ligger på tvätthängaren och kastar sig nedför som en pilot utan fallskärm och landar på hennes rygg. Hon vill ju bara leka vilket Doriskatten begriper. Fast hon ser inte glad ut.

Slutsats: Det är väl ingen som är normal här.



1 kommentar:

Ergo Sum sa...

Nä. Men varför skall man vara normal för? Inge roligt. Men. Krya på er. Och det där med vete är verkligen ett gissel. Har en väninna vars barn nästa kvävdes.. Usch!

Kram