måndag 25 mars 2013

Dödsäls-stil.

Näej. Nu är jag trött på det här virusjävlan, som har kletat upp hela kroppen mot väggen och sagt sitt.

Tack det räcker nu- jag ska hålla mig lugn. I stillhet.

I övrigt försöker jag tänka på ingenting, vilket är svårt för den med snurrande hjärna.

Jag ska i alla fall dribbla mig ut till solstolen när det begiver sig här under fm. Så ska jag laka ur totalt i dödsäls-stil medan hästarna äter kraftfoder.

Men jag bränner mig så lätt nuförtiden. Trots solskyddfaktor. Men jag läste häromdan att somliga typer av mediciner kan göra en solkänslig. Får beakta det. Jag har bränt mig tillräckligt många ggr i mitt liv. När jag var tonåring kom ju solariesolandet, vi bodde på sjön på somrarna och ingen jävel hade solskyddsfaktor. Den som inte bränt sig var...bränd, rökt och hade misslyckats.

Ja och nog brände man sig på sjön, då vi sprang nakna som yngre paltar med.

Pyret har man ju smörjt in i tjocka lager ljus och rödlätt som hon är. Fast det hjälper inte riktigt på sjön utan där kör vi även med badtröja och byxor. Inte så kul kanske, men det är svårt att fixa skugga i vattnet.

Ja, ja det är som det är med den där solen. Den kan bli för mkt ibland. Krävande, farlig och svår. Man gömmer sig lättare i skugga.

Dravel.

Så ska jag mysa lite med Fjanten idag igen och bjuda honom på nån sockerbit eller morot. Snusa häst är bra grejer det. Rena landningsstället. Han är allt min lille Pöjk han Fjanten.



4 kommentarer:

S sa...

Hästmys låter som en bra kur för en död säl. Ja det är knepigt det där med solen. Ena dan ska man hålla sig inne för man kan få cancer, och andra dan ska man ut i solen för att få D-vitamin, annars kan man få cancer. Jag försöker hålla mig till den gyllene medelvägen.

Krya på dig.
Kram!

Ergo Sum sa...

Det är du och Fjanten. Och Pyret!

Kramar

Freja sa...

Jag är en skuggvarelse, jag... Täckt från topp till tå, solhatt och solglasögon och solskyddsfaktor 30, minst... Och som liten badade jag med en skjorta över baddräkten för annars brände jag sönder mina axlar...

Babs sa...

Jag var en soldyrkare som ung, idag trivs jag bäst i skuggan.
Gosa och ha det gott med Fjant.
Kram