lördag 18 augusti 2012

None badstrand

Man är väl aldrig riktigt nöjd. Jag har sett framemot hösten men idag när det är kallare, regnigt och grått då vettu tusan. Pyret sa idag "men mamma vi var aldrig på stranden i år". Det stämmer faktiskt. Vi har varit ute med båten några gånger och till andra klipphällar några gånger men ingen strand.

Det har varit så behändigt med poolen tycker jag. Vi har badat mycket den här sommaren. När vi varit ute på klipporna har det varit så förbannat kallt i vattnet. Men i morgon ser det ut att bli bättre på eftermiddagen om nu SMHI gissat rätt för en gångs skull. Då får det bli stranden.

Annars har det också blivit poolen pga alla regnskurar. Det har inte varit värst många dagar som det varit sol sammanhängande. Då ligger man ogärna på strand eller klippor. Men vi har haft en hel del värme en del pga hur vi bor. Vårt hus ligger som i en bunker. Många hus ligger vackert på en höjd men det här ligger som i en gryta med hagar runt om och därefter skog. Det blir varmt här när solen är framme. Väldigt varmt. Därför upplever man att våren och värmen kommer tidigare och att höstarna blir lite varmare. Däremot när det är riktigt varmt på somrarna så går det knappt att vara här. Det är också tur att hästarna kan gå in som de vill själva, så de slipper solen de med i de fallen. Och insekterna.

Nämen ändå. Det har varit en knepig sommar och för mycket regn. Det är det jag mest är bekymrad över inför hösten, att det ska regna som tusan. Ja att hästarna ska stå under vatten, att jag ska plaska runt i hagen och fastna med gummistövlarna. Det här är i sig inget torrt ställe så vi behöver inte mycket regn. Tack.

Jag ser inte heller framemot mer nyheter och annat jobbigt på teven. Sommaren ger en lite semester från sånt. Klart att man blir slagen av hur dum hon Annie Lööf är i Centerpartiet. Det har väl inte undgått någon. Allt dummare utspel ju längre tiden går. Bra med kvinnor i politiken men ta nån smart då. Det här ger dålig reklam för kvinnosläktet.

Nå jag kommer väl igen på det politiska området men det tar emot. Det blir nog både bra och dåligt med hösten.


4 kommentarer:

Blondie sa...

Alla politiker är av samma skrot o korn när det väl visar sig. Fast en kvinna får alltid hårdare omdöme än en man av nån anl. Män kommer undan med det på annat vis än en kvinna. Men varför skulle hon var bättre än nån annan man?? Jag kunde fått några av de kronor som dom supit upp på fester el du o Pipan ist för att rinna ner i deras strupar.
Då blir man less på politik...
Ha en bra dag!!

Asta sa...

Nej, jag håller inte med Blondie. Alla politiker är faktiskt inte av samma skrot å korn. Jag tror att de flesta politiker verkligen är engagerade å brinnande människor som vill göraen insats, använda sin makt till något "bra." Sen ser olika politiker olika på vad "bra" är.
Sommaren här har ju varit lite likadan, fast sista veckorna har det varit flera stranddagar... å nu vill jag inte lämna valpen.
Jag känner mej ändå rätt klar med sommaren å längtar efter hockeyn, tvserier, tända stearinljus, te och ett asocialt levene :)
Kram

envingad sa...

Ja du vännen..sommaren har inte varit mycket att hurra för så därför hoppas jag verkligen att hösten blir fin på alla sätt och vis :) Politik..ja jag gillar dom inte men har en hel del jag skulle vilja säga till dom =)) Ha en underbar dag *kram* ♥

Ergo Sum sa...

Nej, håller inte heller med Lena om politiker. Men. Jag kan förstå att man får den bilden av det när media framställer det som det. Men Annie är obehaglig. Jag har träffat henne irl.

Och jag håller med - KNEPIG SOMMAR!!! Verkligen. Usch.

kramkram