onsdag 12 juni 2013

Felmedicinerad igen?

Jaha. Jag träffade en dansk läkare som inte tyckte han var rätt person att utreda just twar. Han kunde för lite om det. Däremot hade han jobbat på sjukhus i många år och handskats väldigt mycket med just den medicinen som jag äter. Var lite specialist på just den medicinen. Han tyckte att den var en fantastisk medicin när man tålde den och hade använt den flitigt på många patienter. Men han var tämligen övertygad om att jag inte gjorde det- men tog prover trots allt.

Jag fick ju ganska tidigt vid insättning svullna lymfkörtlar, och svullnade upp i både armar och händer. Kände mig sjuk och orkade knappt vara uppe. Var till VC då och de tog prover. Jag hade då lite för höga levervärden. De skickade detta vidare till min läkare som sköter medicineringen med frågan om de höga levervärdena kunde bero på denna. Det trodde inte läkaren, levervärdena och svullnaderna gick ner, så jag fortsatte ju med medicineringen.

Ja hursomhelst så har jag ju aldrig kommit upp i rätt dos, eftersom jag blir utslagen varje gång blir allmänt utslagen. Sen det här med alla förkylningar och slemhinnebesvär då. Ja de var typiska för medicinen om man inte tålde den.

Han blev upprörd läkaren och tyckte det var oförsvarbart, att de fortsatt ge mig den här medicinen trots svullna lymfkörtlar och allmänsymtom. Det är direkt farligt. Ja det har jag förstått och det var ju därför jag då tämligen snart var iväg och tog prover etc. I värsta fall slår den ju ut kroppen och huden kan brinna upp eller nåt. Det blir nån sorts systempåverkan.

" Jaha också har du ont i ryggen med ser jag. Jaha. Det med ja."

Jo.

Ja nu är det svårt att förstå danska, särskilt nån som är arg på danska, så jag fattade hälften av vad han sa.

Tja....sammanfattningsvis så sa han att om jag hade varit hans patient och han jobbat på sjukhus, så hade han lagt in mig direkt och tagit bort medicinen omedelbart. Nu kan han ju inte lägga in mig på en vårdcentral så det funkar ju inte. Men han skulle kontakta min behandlande läkare, också fick jag för säkerhets skull lämna en massa prover, för att säkerställa att det inte är nåt annat fel då.

Jaha. Eventuellt har man blivit felmedicinerad igen då. I ett antal år då isådanafall. Vi får väl se vad de däringa proverna visar då.

Hursomhelst är jag trött på att ligga med frossa och knappt orka ta mig fram gångledes. Men å andra sidan idag under lunch och eftermiddag så har jag varit skapligt pigg. Och då tycker man liksom att det funkar nog trots allt. Men det verkar kunna vända på en pisskvart.


3 kommentarer:

S sa...

Oj. Jag hoppas det löser sig.

Kram!

Ergo Sum sa...

Men h*vete! Suck. Liksom. Kram

Lisbeth sa...

Fy vilken soppa. När kommer din doktor tillbaks? Jag skulle med alla säkerhet kräva att få ett nedtrappnings schema omg. Så dåligt som du mått och mår kan det vara värt att prova. Liknande har hänt mig tills jag träffade en doktor som sa att tabletterna kommer att ta livet av mig. Då var redan min lever skadad och jag äter medicin för att den ska hålla sig i ordning. Kolla annars upp med ytterligare en doktor
Ha en fin helg
Kram