torsdag 11 oktober 2012

Socialsekreterarnas arbetsmiljö

"Mamma du bara vilar hela tiden"

Jo tack. Det stämmer. Vem kan gå på ben som börjar krampa undrar man ju.

Det börjar bli tradigt det här, även om det faktiskt varit lite bättre några dagar.

Men jag skulle vilja ha en stretchmaskin som drog ut musklerna i kroppen från axlarna ned till fötterna.

Jag skulle också uppskatta om sväljreflexen kunde fungera lite bättre. Det är jobbigare än man tror att svälja på frihand.

Det vore också rimligt att käkarna slappnade av lite så att tänderna slipper flytta sig, och att det lite lättare gick att blinka och stänga högerögat.

Men man får inte ha för höga krav inte.

Jag får nöja mig med att ligga i soffan med prickarna och titta på teve.

Men det är lugnt.

Det är ju upplösningen av "Bachelor" idag. Hahahaha. Det har gått utför.

Annars då så hörde jag att regeringen ska satsa på socialtjänsten och hivar dit en del pengar. Detta utifrån att socialsekreterarna länge klagat på arbetsmiljön, och att de inte längre tycker att de kan utföra ett rättssäkert arbete.

Nähä.

Ja det har pågått ett bra tag nu. Det började på riktigt när jag startade jobba. Typ då för femton år sen. Indragningar. Missbrukare som blev av med sina hem. Missbrukare som måste vara drogfria innan de får gå på behandlingshem. Försämringar inom barnavården. Utredningar som aldrig startades. Blev liggandes för länge. Hafsades igenom. Man hann inte med. "Städa undan det som gått så långt åt helvete så det inte kan bli så mkt värre". Möjligtvis att någon dör om man inte gör något. Åt helvete.

Det är en enorm stress att jobba under på alla sätt och vis. Se en massa elände man inte kan göra något åt. Det dilemmat löser man på olika sätt. Vilka blir kvar tror ni? Tja många av den klungan är de som stänger av.

Hursomhelst då angående arbetsförhållandena ska pengar tillföras.

Socialsekreterarna ska nu utbildas.

Bra. För det behövs. På många håll.

Men....öh....det där med arbetsmiljön då?

Jag kan lova att med den arbetsbelastning som är nu, så har ingen tid eller ork med nån vidarutbildning.

Men det är väl så. Tillför lite extra krav så löser sig allt.

3 kommentarer:

Pipan sa...

Ja jag ska inte ens börja. Jävla skitsamhälle.

Freja sa...

Håller med pipan, som alltid... Och socialsekreterare gör fel vad de än gör om man ska lyssna på media. Antingen ingriper de för barn där de inte borde ingripa, eller så ingriper de inte där de borde ingripa... Ena veckan är det en artikel om en stackars mamma som blivit fråntagen sitt barn, varför är socialvården så elaka? Och nästa vecka är det en artikel om ett barn som farit illa, varför är socialvården så mesiga? Omöjligt att göra rätt, liksom...

Ergo Sum sa...

Kan bara hålla med föregående skrivare.. Och jag tycker allt att man borde rycka upp sig lite. Skärpa till sig. Och inte ställa till med en massa besvär för alla de lyckade människorna..

kram